Antyrzuf by metalurg
Re: Antyrzuf by metalurg
moj rekord czekania to 13miesiecy na czesc bo nie mogli znalesc podwykonawcy 

- Oleg
- Moderator
- Auto: 1M E82, M3 E36, M3 E92, 996TT
Z ciekawości, co to za część była??wania pisze:moj rekord czekania to 13miesiecy na czesc bo nie mogli znalesc podwykonawcy

z tego co pamietam to nr 8 http://bmwfans.info/parts/catalog/Z3/Co ... oil_pipes/
Maly, dwa tygodnie to i tak szybko, ciesz się
Ja czekałem na pewno ponad miesiąc, może z półtora.

- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Czyli wychodzi na to,że w ogóle nie trzymają sztuk na magazynie tylko produkują w momencie zamówienia masakra jakaś.
Pamietaj maly. ze mowa o czesciach relatywnie mega rzadko zamawianych.
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Wiem ale bez przesady. Produkcja takiej klapy kosztuje ich max 200E mogli by ze 3 sztuki trzymać na magazynie w Polsce kilka osób zamówiło te klapy więc myślę,że w Niemczech czy innych europejskich bogatszych krajach sporo osób mimo wszystko zamawia nie jest tak,że mają zamówienie na 1 sztukę na 2 lata prędzej 1-2 sztuki na miesiąc. Tym bardziej,że kupując drogą część możesz trochę wymagać a ja dając zaliczkę dostałem info,że za 5 dni klapa będzie. Zarezerwowałem termin u lakiernika i w dniu w którym miała być już klapa nagle zmienili datę dostawy na 25 maja.Camil pisze:Pamietaj maly. ze mowa o czesciach relatywnie mega rzadko zamawianych.
No ale nic taka już polityka tej dziwnej firmy mam tylko nadzieje,że termin się nie przesunie bo nie należę do cierpliwych osób jak będą kręcić wycofam zaliczkę i tyle.
Z pierdół wymieniłem ostatnio olej w skrzyni. Piszę o tym, bo skusiłem się na Millersa, ale po pół roku jeżdżenia dałem sobie spokój - na oryginalnym skrzynia chodzi lżej i gładziej. Nie polecam gdyby ktoś wpadł na podobny pomysł.
metalurg, a na którego Millersa dokładnie się skusiłeś, bo ja mam kompletnie odwrotne odczucia.
Ten:
http://www.millersoils.pl/produkty/moto ... -75w90-nt/
Jak pamiętam to gdzieś linkowałeś do niego i wziąłem ten sam, teraz nie mogę znaleźć Twojego posta na ten temat.
http://www.millersoils.pl/produkty/moto ... -75w90-nt/
Jak pamiętam to gdzieś linkowałeś do niego i wziąłem ten sam, teraz nie mogę znaleźć Twojego posta na ten temat.
Pytam bo w tablach Millers'a do M3 figuruje coś z serii Premium (chyba TRX Synth 75w90), a nie z serii Motorsport. Ale mam dokładnie taki sam olej i u mnie chodzi zdecydowanie lepiej niż na serii.
Na serii przy szybkiej zmianie biegów z 1 na 2 mi dosyć często zgrzytało, a po zmianie oleju na Millersa tego nie ma. Drążek też chodzi lepiej, lżej. Chociaż w zimę na zimnej skrzyni chyba faktycznie chodził ciężej, ale głowy nie dam.
Nie wiem czy to kwestia oleju, gdyż zauważyłem to dopiero ostatnio jak była na innym forum dyskusja na temat short shiftera w M3. Po zamontowaniu mojego short shiftera drążek chodził zdecydowanie ciężej. Do tego stopnia że bardzo ciężko było zmieniać biegi wolno. Żeby się nie męczyć trzeba to było zrobić zdecydowanie, dosyć mocno i szybko, co wymagało pewnej wprawy. Uznałem że po prostu do tego przywykłem, ale po ostatniej dyskusji aż zwróciłem na to uwagę i chodzi dużo lżej niż na początku. Może sam shifter się ułożył, a może to jednak kwestia oleju, ciężko powiedzieć.
Ciekawi mnie dlaczego mamy tak różne opinie. Może ja miałem jakiś zły/stary ten olej. Może geniusze w Inschape nalali mi nie tego co trzeba/nie wymienili/nalali za mało/za dużo. A po zlaniu olej był faktycznie jakiś szlamowaty.
Daj znać jakbyś był w Warszawie to porównamy jak chodzi u ciebie na serii, a jak u mnie na Milleresie, ok?
Na serii przy szybkiej zmianie biegów z 1 na 2 mi dosyć często zgrzytało, a po zmianie oleju na Millersa tego nie ma. Drążek też chodzi lepiej, lżej. Chociaż w zimę na zimnej skrzyni chyba faktycznie chodził ciężej, ale głowy nie dam.
Nie wiem czy to kwestia oleju, gdyż zauważyłem to dopiero ostatnio jak była na innym forum dyskusja na temat short shiftera w M3. Po zamontowaniu mojego short shiftera drążek chodził zdecydowanie ciężej. Do tego stopnia że bardzo ciężko było zmieniać biegi wolno. Żeby się nie męczyć trzeba to było zrobić zdecydowanie, dosyć mocno i szybko, co wymagało pewnej wprawy. Uznałem że po prostu do tego przywykłem, ale po ostatniej dyskusji aż zwróciłem na to uwagę i chodzi dużo lżej niż na początku. Może sam shifter się ułożył, a może to jednak kwestia oleju, ciężko powiedzieć.
Ciekawi mnie dlaczego mamy tak różne opinie. Może ja miałem jakiś zły/stary ten olej. Może geniusze w Inschape nalali mi nie tego co trzeba/nie wymienili/nalali za mało/za dużo. A po zlaniu olej był faktycznie jakiś szlamowaty.
Daj znać jakbyś był w Warszawie to porównamy jak chodzi u ciebie na serii, a jak u mnie na Milleresie, ok?

Możliwe, że wyrobiłem sobie taką opinię na temat Millersa, bo jeździłem na nim głównie przy niskich temperaturach. Wtedy rzeczywiście wydawało mi się, że zgrzyta bardziej niż wcześniej i ciężej chodzi. Zmiana oleju zbiegła się ze zmianą pogody, ale bezpośrednio po zmianie na oryginalny pamiętam wrażenie, że skrzynia chodzi gładziej - nie wiem na ile to efekt psychologiczny, na ile fakt.
W Wawie chyba będę w przyszły weekend, jakby coś dam znać na priv. A jak nie tym razem, to i tak co jakiś czas wpadam, więc możemy się spotkać i porównać
W Wawie chyba będę w przyszły weekend, jakby coś dam znać na priv. A jak nie tym razem, to i tak co jakiś czas wpadam, więc możemy się spotkać i porównać

Widziałem Cię dzisiaj na Kilińskiego. Auto na żywo, przejazdem, prezentuje się świetnie. Z klapa od CSL dużo dużo fajniej niż ze standardową 

Dobra, czas na rozstanie, decyzja podjęta. Na razie nigdzie nie daję ogłoszenia, może ktoś z forum będzie chętny na Antyrzułwia.
Przebiegu od zakupu wiele nie przybyło, jakieś 30 tys. Do zrobienia niedługo będzie mały przegląd. Szczegóły dla chętnych na priv.
Przebiegu od zakupu wiele nie przybyło, jakieś 30 tys. Do zrobienia niedługo będzie mały przegląd. Szczegóły dla chętnych na priv.
-
Czy ma ktos kontakt tel do kolegi metalburg jestem zainteresowany jego M3